Connect with us

FOOTBALL LEAGUE

“Όλοι οι εργαζόμενοι στον Ολυμπιακό Βόλου δικαιούνται επίδομα 800 ευρώ”

Το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Τα μέτρα στήριξης καλύπτουν και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, αλλά και των εργαζομένων στις ΠΑΕ (φροντιστές, διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι γραφείων).
Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως είχε γράψει η «Θ», φρόντισε από την πρώτη μέρα που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στις 25 Μαρτίου, να καταθέσει σχετική αίτηση, πριν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μαζί με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Μηνά Λυσάνδρου, στείλουν επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας να συμπεριληφθούν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο μέτρο για το επίδομα των 800 ευρώ.

Με δηλώσεις του στη «Θ» το μέλος της ΠΑΕ και υπεύθυνος οικονομικών της εταιρείας, Δημήτρης Πέγιος, τόνισε πως το επίδομα των 800 ευρώ το δικαιούνται κανονικά όλοι όσοι έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, καθώς και τα ερασιτεχνικά σωματεία που απασχολούν προσωπικό, επίσης με σύμβαση εργασίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πέγιου: «Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, περιλαμβάνουν όλα τα αθλητικά σωματεία, είτε αυτά είναι ανώνυμες εταιρείες, είτε ερασιτεχνικά. Οι επαγγελματικές ομάδες απασχολούν ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, διοικητικό προσωπικό, υπαλλήλους γραφείων, έχοντας υπογράψει σύμβαση εργασίας. Το ίδιο ισχύει, όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό και με τα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως για παράδειγμα είναι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου. Ωστόσο, στην περίπτωση των αθλητών δεν δικαιούνται το επίδομα, καθώς δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τον σύλλογο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την πρώτη μέρα που άνοιξε το σύστημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ», στις 25 Μαρτίου κατέθεσε το σχετικό αίτημα και ήταν ίσως η πρώτη ΠΑΕ που του έκανε. Από την 1η Απριλίου οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσω ενός άλλου συστήματος, μιας άλλης εφαρμογής, με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που ήδη έχει κάνει η ΠΑΕ, ο οποίος ήδη έχει αποσταλεί στους παίκτες και στους εργαζόμενους της εταιρείας, θα μπορούν ο καθένας ατομικά να υποβάλει τη δική του αίτηση. Όπως τόνισε η πολιτεία, μέχρι τις 20 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Πρόκειται για βοήθημα που αφορά περίοδο μέχρι και τις 30 Απριλίου. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, για το μήνα Μάιο θα βγει νέο επίδομα. Να τονίσω, πως το επίδομα των 800 ευρώ αφορά περίοδο 45 ημερών, από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου».

Ο Δημήτρης Πέγιος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι ΠΑΕ, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, εκφράζοντας, ωστόσο, την αισιοδοξία πως θα βγούμε νικητές από την κρίση, αρκεί να δείξουμε όλοι υπομονή, αυτοσυγκράτηση, σύνεση και υπακοή: «Προέχει η υγεία όλων μας και πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα, να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόσουμε το σύνθημα «μένουμε σπίτι», όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο για κάποιους. Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε για να επιστρέψει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η καθημερινότητα στη ζωή μας.
Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, όλες οι επαγγελματικές ομάδες διανύουν μία δύσκολη περίοδο και όλες τηρούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Και στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως είναι φυσικό, δεν γίνονται προπονήσεις. Οι ξένοι παίκτες παραμένουν στον Βόλο. Η ΠΑΕ έχει καθημερινά υποχρεώσεις, που αφορούν μισθοδοσία, ενοίκια κ.α., τις οποίες τηρεί κανονικά».

e-thessalia.gr

Advertisement

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συμφωνείτε με την απόφαση για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊου; Live

  • Ναι, συμφωνώ
    82% 503 / 611
  • Όχι, διαφωνώ
    17% 108 / 611

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

More in FOOTBALL LEAGUE