Connect with us

ΚΑΨΙΩΤΗΣ

“Ποδόσφαιρο παίζουμε ρε παιδιά, προς Θεού!”

– Πάει τελείωσε και αυτό. Για μία ακόμη φορά ένα παιχνίδι Ολυμπιακού – Νίκης ανήκει στο παρελθόν. Καμία ελπίδα. Η ίδια κατάληξη όπως χρόνια τώρα. Τις περισσότερες φορές “γλυκόπικρη” γεύση και για τις δύο ομάδες. Υπάρχει θετικός απολογισμός και για τους δύο μετά από κάθε ντέρμπι; Όχι! Πάντα ο ένας από τους δύο θα πανηγυρίζει ή και οι δύο θα νιώθουν απογοητευμένοι. Αποτέλεσμα μηδέν. Η φαγωμάρα καλά κρατεί, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος κάνουν πάρτι. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι κάποιοι χαίρονται γι’ αυτή την κατάσταση. Ποιοι μείναν; Ελάχιστοι!

– Όλα αυτά τα σχολιάζω γιατί τα ίδια έλεγα και πριν από αυτό το ντέρμπι, όπως τα ίδια λέω χρόνια τώρα πριν από αυτούς τους αγώνες. Και τα λέω από πριν γιατί η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Έχω πει πολλές φορές ότι απο τη στιγμή που δεν γίνεται αυτές οι ομάδες να συνεννοηθούν σε μία, για την πόλη, ποδοσφαιρική κίνηση, τότε κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν στο να μην υπάρχει αντιπαλότητα. Μέχρι, αν είναι δυνατόν να γίνονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών σε κάθε συνάντηση μεταξύ των δύο αυτών ομάδων σε οποιοδήποτε άθλημα. Γνωρίζετε ότι το διήμερο αυτό υπήρχαν και συναντήσεις μικρών ηλικιών μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού που αναβλήθηκαν; Γιατί;

– Άκουσα στη συνέντευξη Τύπου τη θέση των δύο προπονητών των ομάδων. Πολύ καλά έκαναν οι άνθρωποι, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από το μέγεθος της αντιπαλότητας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Μόνο που αυτά έχουν καταγραφεί και είναι γνωστά χρόνια τώρα. Η πράξη είναι αυτή που λείπει. Και είναι εύκολο να υλοποιηθεί ένα σχέδιο φρένου, στην άσχημη εικόνα που δίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Ποδόσφαιρο παίζουμε ρε παιδιά. Προς Θεού.

– Εάν ψάξουμε να βρούμε από που πηγάζει όλο αυτό δε θα βγάλουμε ποτέ άκρη. Ο καθένας στηρίζει την αρνητική θέση του με ιδιαίτερο στόμφο και φανατισμό. Δε βγαίνει άκρη. Και δε βγαίνει γιατί δεν υπάρχει σεβασμός. Κανείς δε σέβεται την ομάδα του άλλου. Αντίθετα, γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να αποδειχθεί το αντίθετο. Οι πλάτες των δύο ομάδων μας, δεν είναι δυνατόν να σηκώσουν τις διαφωνίες που υπάρχουν και πέρα από την ουσία που είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δε φταίει σε τίποτα, ούτε φυσικά και οι ομάδες.

– O απολογισμός; 1)Καμία ομάδα δεν αναρριχήθηκε στη βαθμολογία για τη συνέχεια. 2) Συνεχίστηκε για ακόμα μία φορά η “φαγωμάρα”. 3) Δώσαμε άσχημη εικόνα σε όλη την Ελλάδα. 4) Όλες οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα. 5) Συντηρούμε τη φήμη “αφήστε τους να φαγωθούν” που επικρατεί σε όλη τη χώρα. 6) Ψάχνουμε για φταίχτες τους οποίους και καταδικάζουμε για πλάκα. 7) Εξακολουθούμε να δίνουμε τροφή στους ντόπιους που αρέσκονται σε αυτή την κατάσταση. 8) Στο βολιώτικο ντέρμπι οι Βολιώτες ήταν λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

– Κόκκινες είδαν οι Κουτσιανικούλης – Ροχάνο, κίτρινες οι Γιδόπουλος, Κόλα, Μπουτζίκος, Ρόκας, Τσίτας, Φαζός, Κυριακίδης, Τσιμπούκας, Κρουθ, και από τον πάγκο ο Παπακωνσταντίνου. Α! και δυο τραυματίες, οι Αλιατίδης και Μπουτζίκος. Απολογισμός Ε!!! Οι Βολιώτες που είναι; Αυτά τα παιδιά που έρχονται και παίζουν για τις ομάδες μας, ποιος τα πυροδοτεί; Τόσο δύσκολο είναι να βρούμε άκρη;

Advertisement

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συμφωνείτε με την απόφαση για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊου; Live

  • Ναι, συμφωνώ
    89% 416 / 465
  • Όχι, διαφωνώ
    10% 49 / 465

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

More in ΚΑΨΙΩΤΗΣ