Connect with us

SUPERLEAGUE

Το αρχικό σοκ, τα σενάρια, οι μομφές και η “έδρα στο Βόλο!”

Σαν κεραυνός εν αιθρία.. έσκασε το βράδυ της Κυριακής η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος περί συζητήσεων για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας. Οι φίλαθλοι “μούδιασαν” καθώς η ανακοίνωση είχε ένα και μόνο δεδομένο, άλλα άφηνε πολλά και διάφορα στη φαντασία του εκάστοτε αναγνώστη. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το δεδομένο ήταν οι συζητήσεις με επιχειρηματίες για την μεταβίβαση των μετοχών. Τελεία. Μάλιστα το να βγει μια ανακοίνωση δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, η βιασύνη να ενημερωθεί ο κόσμος άφηνε εύκολα να εννοηθεί ότι όχι μόνο είναι σε τελικό στάδιο, αλλά ενδεχομένως οι συζητήσεις να είναι ουσιαστικά τελειωμένες. Το γεγονός ωστόσο ότι σε μία τόσο λιτή και.. αφαιρετική ανακοίνωση γινόταν λόγος για “επιχειρηματίες εκτός Βόλου” άφηνε εύλογα πρόσφορο έδαφος για παρερμηνείες.

Αρχικά, το timing σε πολλούς δε φάνηκε τυχαίο. Ερμηνεύτηκε ως “λευκή πετσέτα”, ως αποτύχαμε, δεν μπήκαμε play off και η ομάδα πωλείται. Επίσης γιατί εκτός Βόλου; Για να τονίζεται, πολλοί το ερμήνευσαν ως μήνυμα για αγορά της ΠΑΕ και μεταφορά της σε άλλη πόλη, πιθανώς από την περιοχή δράσης των συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Όσο περίεργο και αν ακούγεται σε πολλούς, αρκετός κόσμος αιφνιδιάστηκε και μέχρι τη σημερινή ανακοίνωση ψάχνονταν για να μάθει αν η ομάδα φεύγει από την πόλη.

Τα σενάρια ξεκίνησαν να παίρνουν φωτιά! Ορισμένοι θυμήθηκαν το καλοκαιρινό.. φλερτ με τον Ηρακλή, τότε που ο Τομ Παπαδόπουλος άφηνε να εννοηθεί ότι απέκτησε το ΑΦΜ του Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος το “ξέκοβε” λέγοντας επίσημα πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως η ΠΑΕ Βόλος δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την πόλη. Άλλες πληροφορίες από το Βορρά ανέφεραν πως οι επιχειρηματίες που βρίσκονται τώρα σε συζητήσεις με το Βόλο προέρχονται από τη Βέροια. Συνέδεσαν την όλη υπόθεση με την πιθανή αποτυχία της ομάδας της Ημαθίας να ανέβει στη Super League 2 και μιλούσαν ουσιαστικά για πρόθεση εξαγοράς του ΑΦΜ από τη “Βασίλισσα του Βορρά”. Δύσκολο με βάση τη νομοθεσία; Όπως είχε πει ο Αχιλλέας Μπέος, στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Μετά από τη Δευτέρα όπου τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου, οι κυανέρυθροι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Τα σημεία που πρέπει να κρατήσουμε είναι τρία. Ένα, οι άνθρωποι της ομάδας κρίνουν την πορεία της εντυπωσιακή και το συνολικό εγχείρημα άκρως επιτυχημένο. Δύο, η ομάδα του Βόλου θα συνεχίσει να έχει έδρα τον Βόλο, ανεξαρτήτως αν ευοδωθούν ή όχι οι συζητήσεις με τον όμιλο των επιχειρηματιών. Η ομάδα, όπως τονίζεται δημιουργήθηκε για να παραμείνει στον Βόλο και την Super League και έτσι θα συνεχίσει την πορεία της. Τρία, πόλεμος από πρόσωπα εκτός ομάδας, που διέδωσαν παραπλανητικά ψεύδη και “χάρηκαν” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση με τα σενάρια περί απομάκρυνσης της.

Τα δεδομένα λοιπόν έχουν ως εξής: Η ομάδα παραμένει στο Βόλο και θα συνεχίσει την πορεία της ανεξάρτητα από τις συζητήσεις για παραχώρηση του πακέτου των μετοχών της. Οτιδήποτε άλλο, μετά τη σημερινή ανακοίνωση δεν έχει βάση. Θυμίζουμε βέβαια ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Τις προσεχείς μέρες θα υπάρξουν σίγουρα νεότερα, ανάλογα και με την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε μία υπόθεση που θα έχει σίγουρα πολλά επεισόδια ακόμη!

Advertisement

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συμφωνείτε με την απόφαση για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊου; Live

  • Ναι, συμφωνώ
    91% 334 / 367
  • Όχι, διαφωνώ
    8% 33 / 367

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

More in SUPERLEAGUE