Connect with us

SUPERLEAGUE

Φερέιρα για VAR: «Να λαμβάνεται η σωστή απόφαση, ακόμη κι χρειαστεί παραπάνω χρόνος» – Ποδόσφαιρο – Super League 1 – Π.Α.Ο.Κ.

Αναλυτικά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-το ματς με τον Αστέρα και το VAR: «Κατά πρώτο λόγο θέλω να πω ότι το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Όπως και οι διαιτητές… Αν πιστεύουμε ότι με κάποιο τρόπο θα εξαφανίσουμε εντελώς τα λάθη, αυτό δε γίνεται. Αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερη ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπως έγινε στην Πορτογαλία σε αντίστοιχη φάση, το πρώτο βήμα είναι να μειώσουμε τα φάουλ. Στην Αγγλία, όπου το πρωτάθλημα είναι γρήγορο, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και υπάρχει αρκετή ένταση, τα φάουλ που σφυρίζονται είναι λιγότερα. Για το VAR, είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται η εφαρμογή του και είναι λογικό να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Και οι διαιτητές προσπαθούν να προσαρμοστούν.

Πραγματικά πιστεύω ότι αν πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, είναι σημαντικό να πάρουμε τη σωστή, ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Πρέπει να λαμβάνεται η σωστή απόφαση. Πράγματι, παρόλο που αργήσαμε αρκετά μέχρι να παρθούν σήμερα οι αποφάσεις, χρησιμοποιήθηκε σωστά το VAR και υπήρχαν οι σωστές αποφάσεις. Πιστεύω ότι όλοι οι προπονητές, οι παίκτες, οι διαιτητές πρέπει να κάνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα χρειαστεί ίσως να κάνουμε λίγη παραπάνω υπομονή, αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το παιχνίδι είχε διακοπές και νευρικότητα και δεν μπόρεσε να αποκτήσει ρυθμό. Δυστυχώς, το να σταματάει συνέχεια το παιχνίδι αφαιρεί την ένταση. Θα μπορούσε να είναι ένας καλύτερος αγώνας, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον όλα αυτά τα προβλήματα θα διορθωθούν».

-την εικόνα του ΠΑΟΚ ανασταλτικά: «Το είδα κι εγώ αυτό. Παρόλο που βρίσκεται χαμηλά, ο Αστέρας έχει μία αρκετή καλή ομάδα. Για μένα, είναι μία ομάδα με αρκετούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Θεωρώ ότι η ομάδα που ήρθε σήμερα να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλύτερη, σε σχέση με αυτή που έπαιξε πριν από μερικές ημέρες με την ΑΕΚ. Σήμερα έπαιξε η καλύτερη ομάδα του Αστέρα και πράγματι μας προκάλεσε αρκετά προβλήματα».

-το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη σημερινή εμφάνιση: «Η ομάδα μπήκε πολύ καλά και δυνατά στο παιχνίδι. Στα πρώτα 15 λεπτά θα μπορούσαμε να τελειώσουμε και τον αγώνα. Σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά της ομάδας ήταν αρκετά καλή. Ίσως λόγω των πολλών διακοπών και της έλλειψης συγκέντρωσης, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο σε άλλα παιχνίδια. Το πιο ευχάριστο είναι ότι μπήκαν νέοι παίκτες στην εξίσωση. Είδαμε να βάζουμε τον Τσούμπα στη θέση του Σφιντέρσκι, το δίδυμο στο κέντρο, ο Γιαννούλης δεν έπαιξε και μπήκε ο Αντρέ, που ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Βλέπουμε ότι στον Γενάρη με τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις μπαίνουν πολλοί παίκτες και η ταυτότητα μας δεν αλλάζει. Άλλες φορές με καλύτερη απόδοση και με ωραίο ποδόσφαιρο κι άλλες με όχι τόσο, παίρνουμε τα αποτελέσματα. Οι παίκτες πρέπει να έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους δεδομένων των συνθηκών και η νίκη ήταν δίκαιη».

-τον Ράφα Σοάρες που ακούγεται ότι θα αποκτηθεί: «Δεν ξέρω αν είναι κάτι που το έχει πει, αλλά το έχω ως αρχή να μη μιλάω για παίκτες που δεν ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Αν ανοίξω μία εφημερίδα θα δω ότι γράφονται πολλά από την Ιταλία για τον Σφιντέρσκι και τον Γιαννούλη για παράδειγμα… Για να μη δίνω εγώ τροφή σε τέτοια δημοσιεύματα, προσπαθώ να μιλάω μόνο για παίκτες που ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Έχω πει πολλές φορές ότι χρειαζόμαστε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση».

Advertisement

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συμφωνείτε με την απόφαση για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊου; Live

  • Ναι, συμφωνώ
    79% 535 / 673
  • Όχι, διαφωνώ
    20% 138 / 673

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

More in SUPERLEAGUE