Connect with us

ΚΑΨΙΩΤΗΣ

Αφήστε τους να φαγωθούν

-Φτάσαμε πλέον μία μέρα πριν το ντέρμπι της Μαγνησίας, μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού. Πάντοτε αυτά τα παιχνίδια, χρόνια τώρα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των φιλάθλων της περιοχής, αλλά και των φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων του Βόλου, εξακολουθούν να υπάρχουν αναλλοίωτα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αυτά που συντηρούν τις ομάδες και συνεχίζουν να κρατούν σταθερά μεγάλο αριθμό φιλάθλων στις τάξεις τους.

-Πολλές φορές, όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την εβδομάδα πριν από το ντέρμπι, αλλά και την εβδομάδα μετά τον αγώνα. Είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους σε αυτή την πόλη, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως και να έχει, όπως και να το προσεγγίζει ο καθένας, ό,τι και αν δημιουργεί και ό,τι θετικό ή αρνητικό περιέχει, ήταν, είναι και θα είναι ένα παιχνίδι που ξεχωρίζει, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα κι αν διεξάγεται. Το μόνο αρνητικό γενικότερα, είναι ότι ποτέ δεν μπόρεσαν οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά το ότι σε κάθε συμμετοχή τους είχαν και θετική παρουσία.

-Έστω κι έτσι, που αυτή τη φορά παίζουν στη χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Μάλιστα στη συγκεκριμένη στιγμή, το αποτέλεσμα του αγώνα ίσως να επιφέρει αγωνιστικές επιπτώσεις ως και προς τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Επιπτώσεις που έχουμε δει να υπάρχουν, από την εμπειρία μας τα προηγούμενα χρόνια.

-Όλη η υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ελλάδα, και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται στη Φούτμπολ Λίγκ, περιμένουν πως και πως να “φαγωθούμε”. Συμφέρον έχουν, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Οι ομάδες μας αγωνίζονται σε πρωτάθλημα που είναι πανελλήνιο και όχι σε πρωτάθλημα με τοπικό χαρακτήρα. Γνωρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τη “διαμάχη” που υπάρχει και περιμένουν στη γωνία, κάνοντας την καταμέτρηση τους την επόμενη κιόλας στιγμή. Αυτό δε συμβαίνει ξαφνικά τώρα, αλλά συμβαίνει εδώ και χρόνια. Δεν παύει όμως να “εκθέτει” ποδοσφαιρικά τις δύο ομάδες. Ποιος δε θα πει από τους αντιπάλους των δύο ομάδων “άσ’ τους να φαγωθούνε και μετά βλέπουμε”;

-Παρά το ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο, για μένα η όλη ιστορία πρέπει να συνεχίσει έτσι. Το σασπένς αυτής της ανταγωνιστικότητας, κρατά τις δύο ομάδες, χρόνια τώρα, στο προσκήνιο. Το ποδόσφαιρο έχει μείνει στην κυριολεξία ζωντανό στην περιοχή και έχει κάνει έργο ακόμη και με παιδιά, που τα περισσότερα παίζουν έκτος Μαγνησίας.

-Δε θέλω να μπω σε προβλέψεις ή σε ανάλυση του αυριανού ματς. Ούτε όμως θέλω να συνεχίσω το σχόλιο μου στο πνεύμα που ήδη έχω αναπτύξει. Θέλω μόνο να πιστεύω ότι αύριο θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι, μη αγχωτικό και αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Δύο ομάδες, που πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται, για την αξία τους, σε μικρή κατηγορία. Έχουν υπάρξει πολύ σημαντικότερα ντέρμπι σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και ακόμα και με την άνοδο να διακυβεύεται. Εύχομαι σύντομα να ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Όπως εύχομαι κάποια στιγμή να περιοριστούν και τα συνθήματα σε πιο ήπια μορφή, χωρίς να εκθέτουν καταστάσεις, αλλά και ανθρώπους που ζουν στην ίδια πόλη. Το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό, οπότε ας περιοριστούμε αποκλειστικά στην αγωνιστική εικόνα των ομάδων. Αυτό είναι το κέρδος για όλους.

Advertisement

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συμφωνείτε με την απόφαση για λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊου; Live

  • Ναι, συμφωνώ
    81% 524 / 641
  • Όχι, διαφωνώ
    18% 117 / 641

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

More in ΚΑΨΙΩΤΗΣ